Babamasszázs

Ha babamasszázsról beszélünk, tulajdonképpen a baba simogatására gondolunk egy erre kifejlesztett technikával.

Az elmúlt években számos kutatással bizonyították a babamasszázs előnyeit, és ma már képzett szakemberektől tanulhatjuk meg a megfelelő technikát. Manapság több formája és módszere is létezik világszerte a babamasszázsnak, de a foglalkozás célját tekintve megegyeznek.

A baba masszírozását másfél-két hónapos kortól ajánlott kezdeni, mikor a baba már kicsit megerősödött és pár órát ébren tart. Napi rendszerességgel fürdés időben ajánlott végezni, kicsit ráhangolódva az alvásra is. Addig tudjuk alkalmazni, amíg a baba engedi, élvezi, és nem érzi magát úgy, hogy korlátozva lenne.

A babamasszázshoz alkalmazhatunk különféle baba vagy növényi eredetű olajokat, de ügyeljünk rá, hogy az allergén anyagokat kerüljük.

A babamasszázst legtöbb esetben az anyukák szokták végezni, de elsajátíthatják az apukák és további családtagok is. Fontos, hogy a masszázst végző személy nyugodt és kiegyensúlyozott formában legyen, hiszen érzelmeinket az érintés formájában átadjuk a babának, így ez alapján úgymond kommunikálunk vele.

A babamasszázs segít a baba testi-lelki fejlődésében, oldja a feszültségeket, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, enyhíti a hasfájást és ezeknek köszönhetően, nyugodt éjszakát biztosít a babának és a szülőknek is.

Erősíti a szülő és gyermek közötti kötődést és biztonságot, védelmet sugározva megnyugtatja a babát.

A helytelenül végzett simogatással ártani nem tudunk a babának, de valószínűleg használni sem fog. Találhatunk az interneten is oktató anyagokat és videókat a babamasszázsról, de érdemes inkább szakképzett ember segítségét kérni a kezdetekben, hogy biztosan helyesen végezzük. Pár alkalom és pár óra után otthonunkban kényelmesen masszírozhatjuk babánkat. Vannak oktatók, akik házhoz is kijárnak így saját környezetünkben, nyugodt körülmények között tanulhatjuk meg.  

Szólj hozzá Te is!

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.