Mentális aritmetika

A mentális aritmetika egy japán módszertanra alapszik és röviden egy gondolkodási képességfejlesztő program, mely a világ számos országában működik, így nálunk is egyre több helyen találkozhatunk már ilyen foglalkozással. Jelentése röviden: matematikai gondolkodás.

A foglalkozás célja, hogy a gyermekek megtanulják használni a jobb agyféltekéjüket és ennek köszönhetően, képesek lesznek bonyolult számítási műveletek fejben való elvégzésére. Továbbá megtanulnak kreatívan gondolkodni, sikeresebben veszik majd az iskolai akadályokat.

A gyermekek a foglalkozás első fázisában az abakusz használatát sajátítják el, melynek segítségével egy intenzív agytornán vesznek részt. Az abakusz egy ősi számológép mellyel mindannyian találkoztunk már gyermekkorunkban.

A második fázisban mentálisan tanulnak meg számolni, az abakusz fizikai használata itt már megszűnik. A gyermek maga elé képzelve akár több abakusszal is egyszerre tud majd számolni. A mentális számolás is szórakoztató formában történik.

A mentális aritmetikai foglalkozásnak köszönhetően fejlődik a gyermek koncentrációja, memóriája, reflexei, motorikája, érzékei (látás, hallás, tapintás).

Hazánkban a mentális aritmetikai iskolák már 4 éves kortól várják a gyermekeket.

A foglalkozásokat kis csoportokban tartják, tele szórakoztató tevékenységgel, játékkal és versennyel.

Tekintsd meg a részleteket és a Kis Zseni iskolák helyszíneit: RÉSZLETEK ÉS HELYSZÍNEK

Szólj hozzá Te is!

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.