Ringató

Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

„Kisgyermekes családokkal 1991-ben kezdtem foglalkozni Szekszárdon. Budapesten 2004-ben indítottam el Ringató foglalkozásokat. Hamarosan tanfolyamokat szerveztem, tanítványokat, kolléganőket gyűjtöttem magam köré, hogy mind többen legyünk, akik azonos értékek mentén haladva nyújtunk hétről hétre zenei élményt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.”  (Gróh Ilona)

A Ringatón nem tanítjuk a gyerekeket, hiszen olyan aprócskák még. Hiba lenne. A szülőknek adunk mintát, a szülőket szeretnénk bevonni valamibe, amit mi fontosnak tartunk. Énekes, játékos élmény megteremtésére törekszünk a felnőttekkel közösen a kodályi elvek alapján. A gyerekek részvétele önkéntes a dalokkal, zenei elemekkel tudatosan felépített foglalkozáson. A kicsiknek nincsenek feladataik, nem várunk produkciókat! A szülők észrevétlen meggyőzése történik egyfajta értékrendről, a gyerekeket pedig körülvesszük élő énekszóval, hangszerjátékkal. Óvatosan, sok szeretettel.

Sok-sok feladat, örömteli megbízatás kapcsolódik a Ringató zenei nevelési programhoz. Évente több jelentős zenei rendezvény szervezése, konferenciák, ismeretterjesztő előadások, különféle tanfolyamok, pedagógusképzés a határainkon innen és túl.